Automate your Marketing
with Womplify




 
My wonderful world....
Yus Fida
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 25-Jun-2009 06:20 Email | Share | | Bookmark
D luv of nature...



Di suatu petang, dengan masa yg agak terhad (sebab hubby nak masuk shift keja malam)...kami dtg bersenang lenang kat sini. Patutnya, kalo org lain dtg sini petang2 minggu mcm ni mesti sbb ada xtvt jogging atau pun sessi beriadah bersama keluarga...mmg ramai org kat sini, tapi kami dtg dgn senang lenang gitu sbb nk cr tempat lepak makan kerepok lekor ajer....





Taman Tasik ni luas sangat, kiranya kalo x berjongging pun...berjalan-jalan round pusing tasik ni pun boley berpeluh sakan. Kali ni dtg, tetiba mata nampak cantik sgt tasik kat sini (padahal selalu dtg sbm ni x perasan ke cantik?...ermmm ). So, sambil2 makan keropok lekor goreng...saya pun snap pics mana yg patut.



Betul kan, cantik tak tempat ni?...


Thursday, 25-Jun-2009 05:09 Email | Share | | Bookmark
Layan menu di luar

Last 2 weeks ( x ingat date bila) ada jln2 buat lenguh kaki kat EC Mall. Excelli mmg niat nk lunch kat sini.Dari umah lagi duk terbayangkan Laksa Shack ni. So, hr ni dapat lah hajat nk merasa laksa yg ada disini.



Harga standard la lebih kurang Rm30++ kalo makan berdua. Menu saya yang Laksa Nyonya Melaka tu dan hubby Laksa Asam tu.Not bad... , tapi rasanya kalo buat sendiri lagi puas hati kut....

Hari yang lain pulak, plan nk makan kat Johny's Rest kat EC Mall juga. Ni pun sama...standard harga RM3++ tuk 2 org makan.Tak kisah la sbb menu mcm ni diet yang sihat sebabnya steamboat kan...alhamdulillah, puas hati....kalo nak buat n prepare steamboat kat umah mcm x sesuai lak sbbnya mkn tuk 2 org je, so bhn2 nya leceh nk carik serba sikit..kala tuk makan group ramai, barulah berbaloi....



Quote:
moral of d story...makan kat umah lagi jimat....hahahahah


Saturday, 20-Jun-2009 15:56 Email | Share | | Bookmark
Happy Father's Day...

Happy Father's Day....a very special to my beloved hubby. Terima kasih diatas segala perhatian dan kasih sayang yang diberikan...we love u so muchh!



Happy Father's Day...to Abah.Terima kasih atas pengorbanan dan perhatian yang diberikan selama ini. Kasih berpanjangan untuk Abah yang kini menjadi sahabat yang paling akrab buat kami, anak2 Abah....



And lastly..Happy Father's Day too..to my FIL. Semoga abah dikurniakan kesihatan yang baik dan kebahagian didunia dan diakhirat ( saya tiada simpanan pic abah.... )


Friday, 19-Jun-2009 07:20 Email | Share | | Bookmark
Cerita-cerita lepas...-Buffday Abah

Tahun ni x dpt nk fokus celebrate betul2 masa buffday abah. Sebab datenya sehari sebelum start kenduri kendara tu, so seme family members bz duk fokus tuk kenduri la. But, kami dlm diam, curik2 ms juga plan mana yang patut...saya sempat baking sebijik kek n my mum also sediakan sebijik kek.


pun sama...x berapa kemas deconya...kesuntukan masa sebenarnya.

Kira mcm menumpang majlis orang la...aft kenduri mlm ms pengantin baru duk bz2 bukak hadiah, kami sempat mintak abah tiupkan lilin. Ada la jugak piccas kenangan tuk tahun ni. Yang x tahannya... kanak2 kecik la yg so excited bila tgk ada 2 bijik kek nih...sampai dah x mcmbuffday abah dah, sbb yg nk meniup lilinnya punyalah ramai yg berminat.....



Ucapan untuk abah, semoga dipanjangkan umur dan dimurahan rezeki serta kesihatan yang baik. Walaupun abah x de masalah kesihatan (setakat ini dan hrp berkekalan), tapi kami tahu..kalau abah tak cukup rehat, mesti abah kalah juga dengan demam dan batuk2...so, kena byk berehat juga...nnt ada masa luang kita pergi bercuti lagi....



Friday, 19-Jun-2009 04:43 Email | Share | | Bookmark
Cerita-cerita lepas...- Kenduri-kendara

Lama sungguh kali ni tertangguh-tangguh nk update..bknnya x de kesempatan masa, tapi problem besarnya ialah ada masalah teknikal dgn my laptop. Lps satu..satu problem yang timbul...means yg mengganggu performance la...

Byk sgt aktivti sebenarnya...sama la jugak ngan koleksi piccas yg ada. Sebab tu tajuk entry kali ni mcm tu la kisahnya..So, koleksi piccas yg 1st nk bubuh psl kenduri-kendara my sepupu...2 minggu berturut sama2 membantu menjayakan majlis. Until 2 day, rsnya penat melayan kenduri kendara ni x abis lagi....

1. Wedding of Mastura & Hanafiyah ~ 06.06.09





Ini sepupu saya yang paling rapat. Muda setahun drpd saya...kecik2 dulu mmg kalo berjumpa, hy bersok sek sok sek berdua sajer ibarat dunia ini kami yang punya , apa yg ada sekeliling dah tak peduli. Bila dah besar skit...alhamdulillah, msg2 berjaya dlm pelajaran. Cuma, jodoh dia lmbt skit je dr saya... . Hanya kami sajer yg tahu rahsia hati masing2...hopefully, lps kwin ni..kita msh lagi boleh berkongsi rahsia....



Seperti mana janji pada hari perkahwinan saya, ms tu dia mmg byk menolong saya itu ini. Dan kali ni tiba giliran saya tuk membalas balik...3 hr 3 mlm saya setia membantu...puas hati...



Serius dia mintak saya buatkan kek special tuk hantaran dia. Selama ni saya baking kek x de le deco beria sgt, tp dah sbb nk kena letak sebaris dgn brg2 hantaran..kena la deco lebih2 sikit...walaupun tanganku ini keras semacam je..(mmg x pandai sgt bab2 seni ni..), at last...kira berjaya la juga walaupun saya tau tak brp kemas....mmg tak kemas pun kan deco nya?....



Untuk dia.semoga bahagia berkekalan hingga ke akhir hayat. Semoga ikatan kekeluargaan kami tetap utuh..walaupun x lama lagi, lambat laun dia akan pergi jauh merantau ke negera orang...

2. Wedding of Hudha & Asri



A week after kenduri Mastura, majlis sorang lagi cousin meyusul. Act depa ni hr tu berebut tarikh jua... tp setelah kata sepakat diambil...2 minggu berturut mcm ni la kendurinya (msg2 nk rebut time cuti skolah sebenarnya..).



Tak dapat wat editing lebih2, sbb koleksi piccas dia yg sy ada x byk. Saya sibuk di bahagian dapur sbb tu x dpt snap piccas depa sgt. Yang ada ni pun, my adik yg tolong snapkan...



Mcm biasa, saya bantu my mum siapakan juadah santapan pengantin ni dgn juga bantuan drpd family members yang lain. Mujur my Inas di layan sepenuhnya oleh hubby. Tqvm to hubby sbb byk menolong ringankan kerja2 saya....



Quote:
Apa2 hal pun, nk ucap byk terima kasih kat semua2 readers dan kwn2/family members yg sudi menjengah FP ni. Insyallah, nnt akan bersambung lagi...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016 | Powered by Womplify

ns4008464.ip-198-27-69.net