My wonderful world....
Yus Fida
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 2-Jun-2009 07:49 Email | Share | | Bookmark
Happy hour...

Bagi penutup bulan Mei 09 ni, acara yang julung2 kalinya (yg dah lama x berulang) telah selamat diadakan. Apa lagi kalau bukan acara jamuan potluck kat ofis. Temanya ialah tuk makan tengahari. Mmg meriah with mcm2 foodies yg ada...semuanya best2 belaka.


x sempat nk snap semua piccas makanan.....

Sempena dengan acara ini juga, diselitkan sekali jamuan buffday tuk baby Muhammad iaitu hero kepada Pn Hanisah dan baby Afia iaitu heroin cilik kepada Pn Hepizah yang telah pun mencapai umur setahun....mmg seronok layan2 anak2 ni potong kek buffday yang khas ditempah oleh Pn Faradila (tokey kek kita... )



Thursday, 28-May-2009 06:42 Email | Share | | Bookmark
Welcome....

Last 2 wks saya berpeluang jumpa dengan Ziyad Muhammad dan Zea Zulaikha serta mummynya yang sokmo2 saya rindu. Bukan senang nk dpt jumpa mereka ni...ini pun kebetulan mummy Na ni balik berpantang baby Zea ni kat umah mommynya. So, dpt la main dan layan Ziyad yang dh semakin encem dan keletah....



Tahniah kepada Na dan Zaidan kerana dengan kehadiran ahli keluarga baru.



Comeinya baby Zea....ni yang buat rasa nak ada baby kecik juga ni... ,....


Thursday, 28-May-2009 06:29 Email | Share | | Bookmark
Edisi jalan-jalan "mencintai alam sekitar"..Part 3

4. Taman Hana, Wadi Hussein

Maaf, agak lama menyepi x dpt nk update. Agak busy dan juga ada beberapa masalah teknikal. Tak yah rsnya nk story kat sini krn yang penting...menda dh lepas pun. Dan hari ni berjaya dpt luangkan masa update....

Masih di Janda Baik. Lokasinya khususnya di Taman Hana, Wadi Hussein



Masa sampai sini msh pagi sgt. So, mmg sgt sunyi sepi kat sini, x de org lain pun...that's y la kami bebas je snap pics sana sini. Sgt luas taman ni dan yang paling terujanya taman ini sangat cantik...tenang...aman...Mmg sgt boleh rekomen kepada sesiapa yang mencintai alam dtg kesini. Walaupun ini adalah merupakan kawasan tanah persendirian, tapi Pak Habib mmg open this garden tuk sesiapa je dtg melawat. Baik sungguh hati Pak Habib ni.....



Kat sini ada juga chalet untuk menginap.Sekiranya dpt contact trs dengan Pak Habib, x mustahil dia izinkan tuk menginap disini.

Quote:
X dpt nk berlama-lama disini, my Inas mood x baik....


Wednesday, 13-May-2009 16:04 Email | Share | | Bookmark
Edisi jalan-jalan "mencintai alam sekitar"..Part 2

Sambungan entry jln2 "mencintai alam sekitar"...Kali ni biar piccas2 ni yg berciter...jom, layan...

3. D'ark Resort at Janda Baik



After di area Lanchang dan Temerloh, kami terus pecut kesini. Dlm fikiran msg2, penat berpanas di Lanchang tu sampai sini terus nk nap jap..berehat.Selamat kami berehat disini selama 2 malam.





After that, lps asar mula la nk jln2 area resort ni...ambik angin petang. Cantik sungguh resort ni dengan kehijauan pokok di tgh2 hutan belantara nih...





Layan my Inas main air la..sungai ni betul2 didepan resort ni. Sgt sesuai tuk berpiknik dan ternyata mmg ramai org dtg bersantai dan mandi manda disini.

Than...x sampai disini sahaja...ada lagi tempat menark yg kami jengah tunggu next entry lagi..

Quote:
Excelli, byk lagi menda yg saya nk share citer, tp kesuntukan masa ni.Insyallah, ada masa luang saya akan update kan story disini. Layan piccas dulu k...


Monday, 11-May-2009 14:45 Email | Share | | Bookmark
Happy Mother's Day....BBQ treats



Selamat Hari Ibu, khas buat mama...Puan Khatijah Abu Bakar. Tiada kata yang dapat menggambarkan betapa sayangnya saya kepada mama. Tiada erti makna hidup tanpa Mama. Terima kasih kepadaNya kerana mengurniakan saya seorang Mama sebaik dia..

Lokasi : Villa Sejahtera Balok Perdana, Kuantan



Kami cucu cicit Tok Wan Timah berpakat tuk nk buat majlis makan2 sempena Mother's Day. Asalnya nk plan makan2 biasa2 jer, tp bila dah duk pakat2...jadilah majlisnya meriah sebegini. Walaupun x semua ahli keluarga besar Tok Wan Timah dapat hadir (sbbnya last minit plan..) tapi kami yang hadir berpuas hati sgt2...sbbnya all the foodies was great....bagi yg x dpt join, jom share piccas here...



Pada ketika mcm ni, bukanlah makanan yg sebenornya yg paling penting, tapi silaturrahim bertemu mata, beramah mesra itu yang utama...kan..kan..?..



Pada semua ibu2 disini, kami semua anak2 sayangkan ibu semua.....Terima kasih atas jasa kerana "membesarkan" kami sehingga ke tahap ini....Semoga kita juga yang bergelar ibu dapat menjadi Ibu yang terbaik untuk anak-anak sekalian....Insyallah..

Tak de sekeping pun gambo saya kan?..hehehhe, kali ni sajer nk nyuruk jadik camerashy la pulak..( sebenornya saya yg bz with camera snap sana-sini..mcm mana nk ada gambo sendiri...heheheh )

Quote:
Maaf yer terpaksa interfame entry Mother's Day dulu...lps ni saya sambung balik entry Edisi jalan2 "mencintai alam sekitar" part 2 okehh...tunggu erkk!



[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net