My wonderful world....
Yus Fida
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 26-Nov-2008 16:20 Email | Share | | Bookmark
continue - very tight with schedule

Sabtu malam - 22 Nov 08
- Dinner BASF Petronas pulak....temanya Malam PRamlee dan Saloma, act saya dan hubby x berapa bersedia utk pergi..tapi, gagahkan juga la pegi sebagai menghormati majlis dan jemputan....



the food biasa2 jer, but ok la...tapi yg x bestnnya 2 perkara...1. kami dapat table yang belakang sekali jauh dr pentas...2. satu lucky draw pun x melekat kat kami..ada 200cabutan semua..Grand prize TV LCD 47 inchi tuuu...Artis jemputan mmg kelasss...dah temanya cenggitu mestilah Musli Ramly, Nazaruddin (suami Sazzy Falak) sbg mc dan Sarah Raisuddin....fuhh!, power beb suara dia...




Main menunya is Nasi Tomato with lauk pauknya....


Desertt yg cukup simple....


Nmpak tak Musly Ramlee dan Sarah Raisuddin atas pentas tu....(dah dapat table blkg sekali, cenggini la jauhnya snap amboo..ishh!, x best betul la.... )


Ni adalah door gift nya...sukaaaaaa..

Ahad pagi-petang - 23 Nov 08
- Semua kami hari ni masih lagi kepenatan sbb kenduri semalam....kebetulan lak kenduri semalam tu cuaca makk aii..panas terik lak...so, pagi ni kami semua duk melepak santai kat umah...aft lunch, hubby mmg dh plan nk bwk saya n my Inas pegi Cherating....hubby ada discussion kat situ...dan yang cukup istimewanya, hubby mintak pack juga brg n rupanya dan booking satu bilik kat Impian Cherating Resort...tqvm hubby,


From our room.....





ermm..saya cadang akan pegi keja esoknya dr Cherating...butttt....aft dinner, saya diserang sakit kepala yang amat...9pm dah zzzzzzz, mujur my Inas turut sama zzzzz (mungkin sbb sedap tido dlm aircond ngan katil empuk nih....) Tah apa kat mana silapnya, bangun pagi kepala masih sakit, dah saya rasa cuma sakit sebelah kepala jer. + angin asik bunyi...errrkkkk...erkkkk je..pegi breakfast pun x lalu makan, so decided mg x bleh pegi keja...call ofis bagitau will take MC....sakit kepala lain mcm nih...packing brg cpt2, laju je hubby berkemas n terus gi klinik (doktor kata migrain...ermm.. ....blk umah makan ubat n kabommmm....tido..(act saya x cukup rehat yg sewajarnya...tgk la xtvt saya 2-3 hr yg agak pack ni....)

Alhamdulillah, now dah sihat smula....tapi lately, pegi ofis...byk la mcm2 pulak yg boleh juga buat jadi migrain balik.....arghhh!.. ...minggu ni mmg saya rs kurang happy pegi ofis....
Kwn2...kalo kita x happy pegi keja nk buat mcm mana ehh?...


Wednesday, 26-Nov-2008 14:49 Email | Share | | Bookmark
Very tight with schedule....

Fuhh...last week mmg hari2 yang seronok dan for sure meletihkan juga la... , Jom...share with me apa program / xtvt yg saya buat....

Khamis malam - 21 Nov 08
- Saya dan hubby bergegas ke Giant sbb nk beli susu Inas, x sedar rupanya dah habis....beli ais krim kat Giant tu..(alaa yg 99 sen je tu...huhuhuh) Memula mcm x nk dinner sbb dh mkn petang, tapi bila singgah lak kejap kat Megamall, hubby terliur lak nengok ayam Mr Kenny nih...so...apalagi, sehingga menjilat jari la....






Muffin Vanilla yang tersangat la manisnya........


Ni ais krim sedap 99 sen yang kat Giant tu....kami suka

Jumaat malam - 22 Nov 08
- Act esok ada kenduri my cousin kawin (belah menyambut menantu), dan saya serta my sister ditugaskan serta merta utk siapkan juadah utkhidangan pengantin....so apa lagi..sbb dpt arahan last minute kan...kami belasah jer la..... , mlm ni tido hampir kat kul 2am sb siapkan apa aksesori yang patutnya utk juadah ituu........owhhh!...inilah lebih kurangnya hasilnya....



Sabtu pagi/petang -22 Nov 08
- Alamakkk... , msg2 terbangun lewat...my parent seawal 6am dah pergi keumah kenduri tu...tinggal kami adik beradik kat umah, msg2 ada tugas2 khas hr ni...disebabkan saya dan kak long kena siapkan juadah pengantin ni...so, men in family (opss, hubby x ada hr ni sbb keja..keja..keja... ) kena take over jaga dan uruskan 3 org kanak2 ribena ni.... , tqvm to Pakcik, Paksu n oso Pak Long...sbb sudi uruskan Imran, Inas dan Imeen...Sharp 11am kami bergegas ke rumah pengantin yang terletak di Permatang Badak....mmg ngam2 la timing we all, sampai je terus hidang, siap hidang pengantin pun sampai.....fuhh, lega.. ...





To be continue next entry ehhh...jommmmmm!



Friday, 21-Nov-2008 06:14 Email | Share | | Bookmark
Men in family.....

Kali ni rs suka nk tempek gambar2 depa ni....Sajer la kan nk perkenalkan lelaki2 yang ada dlm keluarga saya....Ni kira group hebat main bowling nih walaupun x ler teror mana pun.... buat riuh rendah duk gelak sesama sendiri je yang lebih kalo duk ada game sama2 kami...



Dari kiri : Abg Cik (a.k.a Pakcik, my eldest bro), Abg Enal (a.k.a Pak Long, my BIL), Dik Li (a.k.a Paksu, my youngest bro), Abg Yus (a.k.a Uncle, my darlng) dan Abah (a.k.a Atuk, my abah)


Thursday, 20-Nov-2008 01:15 Email | Share | | Bookmark
and you are...all mine..

Hari ni saya agak free..( ye ke free?.. ), so sempat la gak edit some piccas yg mmg byk in my collection ni... ...mmg mengasyikkan sungguh bila focus 110% with keja editing ni...(chewahhh!, mcm la teror sgt...)...Nnt, bila tiba musim " santai" di ofis ni...lg byk bole upload piccas....dah seronok kan so x salah kan kita layannnnnnn......jomm!



Thursday, 13-Nov-2008 06:25 Email | Share | | Bookmark
Soulmates.....

" Kalau suka pada sesuatu...tunjukkanlah sayang setiap hari......"...







Quote:
MENGEJAR KESEMPURNAAN

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja....
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.


Begitulah juga .........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu....

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia
begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu....
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula.... Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi....
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa....
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya....
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelazatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya. Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan..... yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu. MENYAYANGIMU... MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah, cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar kesempurnaan.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain.. Kamu juga yang akan MENYESAL....

SEMOGA HARI INI LEBIH BAIK DARI SEMALAM....


[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net