My wonderful world....
Yus Fida
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 7-Oct-2008 01:22 Email | Share | | Bookmark
Keindahan Aidilfitri

Alhamdulillah....Dengan kedatangan Syawal dan berakhirnya Ramadhan ini, semoga kita semua mendapat keberkatan yang sewajarnya. Dihari dan bulan yang baik, marilah kita saling kunjung mengunjungi antara satu sama lain...eratkan tali persaudaraan sesama kita.



Raya 2008....setakat hari ini, raya ke 6 ni..saya mcm biasa msh lg x puas hati untuk snap gambo2 yg tentunya sgt menarik utk dirakamkan...sayangnya, kemeriahan syawal kali ini dengan riuh rendah keluarga, saudara mara dan kawan2 mahupun kenalan menyambut syawal dengan iringan tulus ikhlas saling bermaafan...membuatkan saya terpaksa melupakan habit snap gambo sana-sini.... , sebabnya tak menang tangan tau nk melayan tetamu....n also mcm biasa..nk melayan my inas tu... , so pics yg ada ini...setakat mana yg sempat je la...x pe..x pe..sbb raya kan sebulan...msh ada byk pic yg boleh dirakamkan...

1st day raya kat umah MIL, biasa2 je la...meriah cara depa kira ok lah...tamu pun boley tahan ramai...my part n hubby order sate, subuh2 lg hubby dh pi amik sate yg mmg kami tempah yg dh siap bakar...( x sempat nk snap gambo), MIL buat laksa terengganu....tok sebelah umah buat nasi dagang...semua menu2 orang Pantai Timur ginilah....Pas semayang raya,sessi bermaafan bersama keluarga dan pujuk2 sikit..mujur la nk jugak depa bergambo....( excelli diaorg x suka nk posing2 amik gambo ni...



Ni masa raya kedua, ( saya lepak umah my family ) dah ada kat Kuantan dah... , jumpa my family....round2 umah my pakcik/makcik...jumpa cousin2...seronok...kami balik umah, ramai dahh dtg serbu...excelli ada plan nk buat open house raya ke 4 tp kena cancel last minit sbb ada majlis kawin my anak sepupu....kena la pi nolong apa yg patut gak...








Tuesday, 23-Sep-2008 16:19 Email | Share | | Bookmark
Di padang MPK..berbuka puasa..

Ni unplanned punya program. Atuk n Tokma ajak kami berbuka puasa di padang MPK ni. Saje jer nk sama2 rasa meriahnya dgn orang yang...makk aiii, ramai giler kat padang ni..makin dekat nk waktu berbuka makin ramai yg datang memenuhi padang MPK ni. Lak tu, dekat ngan Bazar Ramadan dan berdepan dgn masjid...senang orang nk membeli / memborong makanan dan yang penting nak tunaikan ibadah sembahyang maghrib....Jom layan pics ( x dpt snap byk sgt sbb busy hidangkan makanan..huhuhuhu )


Mercu tanda bandar Kuantan....





Quote:
kalo jadi, b4 abis posa nak mai lg skali berbuka di padang ni..jommm!


Tuesday, 23-Sep-2008 16:04 Email | Share | | Bookmark
Juadah berbuka 22 Ramadhan

Lama x makan sardin, excelli juadah kali ni betul2 mcm menu masa duk study dulu...semoga roomate saya turut masih kenangkan saat2 kami bersama berhempas pulas di menara gading satu ketika dulu...kenangan yang cukup indah bila diingat semula...



pastu sardin nih boleh lak panaskan n cicah with roti buat bersahur..



Tuesday, 23-Sep-2008 15:34 Email | Share | | Bookmark
Breakfasting with buddies....

Lokasi : New Horizon Garden Restaurant
Date : 16 Sep 08





Skali lagi jengah this lovely restoran. Kali ni, we r managed to berbuka puasa with my ofismate...the food there was greatt...but , saya x sempat nk snap sbb bz melayan anak2 my kwn2..( my inas x bawak...juz join with hubby)...Lets layan pics ni....


Ni la Cik Hidayah, organizer berbuka puasa kami hari ni...


Anis with hubby...alaaa, x nmpk baby muhammad sbb tgh tido dlm stroller.


ni geng2 yg dpt "visa single" utk program berbuka puasa hr ni..


Raja Ida with hubby...tgh duk layan Dyna, fuhh...


K.Fid with family..Iyad & Najwa..


Wardah with hubby...excelli ada sessi celebrate birthday dia juga....kek yang sgt best dr Secret Recipes

Insyaalah, lain kali kita plan program makan2 yg lebih happening erkkk dgn penyertaan dr ramai2 lagi kawan......

Quote:
gambo saya tarakkk...sbb tukang amik gambo..huhuhuhuhu






Tuesday, 23-Sep-2008 12:41 Email | Share | | Bookmark
Kad Raya untuk semua.....

Dikesempatan ini, saya sekeluarga juga ingin mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri untuk semua kwn2 dan sesiapa juga yg sudi mengunjungi FP ini...semoga persahabatan kita berkekalan....Sudilah kiranya2, kawan2 semua terima kad raya ini (copy n paste) ikhlas drpd saya ini dan letak dalam entry masing2....



Untuk kali pertama kalinya setelah 5 tahun berkahwin... tahun ni kami akan pulang beraya di kampung hubby - Rhu Rendang, Marang. Bukannya sebelum ni sengaja x mau balik sana pun...but asyik 4 thn lps hubby kena keja on the day 1st and 2nd hari raya...( shift schedule mmg x leh nk buat apa daaa....)...Thn ni kira bernasib baik skit jer...sbb 2nd hari raya br hubby kena masuk keja balik...soooo, jawab nya tahun ni beraya kampung sana la...

Tak tau la camne n apa planning raya kat sana.. ( sebab x penah kan....), yang pasti, kami dah tempah awal2 sate untuk menu utama dipagi raya...x pasti lagi apa yg MIL nk masak...hopefuly, happening jugak mcm raya umah my mum.... , Insyallah, ikut plan kami balik kg on 28 Sept, sempat la berbuka posa 3 hari disana...dan tolong depa kemas2 umah apa yg patut....

Esok last day keja b4 saya bercuti panjang untuk celebrate Raya ni...6hb Okt br masuk keja balik...so, mcm2 plan yg ada in my mind ni yg mesti kena buat....nnt, kalo berkesempatan saya akan update all my xtvt dalam next entry....

To be continue......

Terima kasih kepada sume kawan2 FP yg sudi memberi kad raya....semoga ukhuwwah kekal berpanjangan...

From : Wak Kumis dan Haziana opismate


From : Mama Farah dan Bro Jeff


From : K.Ida opismate dan K.Jue


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net