My wonderful world....
Yus Fida
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 16-Mar-2009 15:00 Email | Share | | Bookmark
Miles from our home...

Setelah suku tahun pertama 2009, terasa bahang kerja dengan azam yg sungguh komited 167%.. , dengan beberapa perubahan baru dialami di ofis...setelah beberapa lama berada dalam "comfort zone"....akur dengan perubahan...perlu untuk lebih kehadapan...( ishh..apa la yg saya dok fikir sebenornya nih... )



Wiseman says "the sure way to avoid work is to find a job u love..."...

Excelli, this week saya agak free ( agak je..) dr workload yg biasa sbb my student tgh sit for the Test skrg ni..So, boley la saya amik cuti tanpa perlu diganti2 kuliahnya... . Sampai masa saya boleh bercuti lagi..dan lagi..dan lagi...( bak kata hubby, tah brp kali lagi..lagi..lagi... )...



Find...what brings u joy and go there......jommm!

Insyallah, to be continue...jumpa lagi dilain entry yang akan dikongsi oleh kwn2 FP semua...bila pegi holiday ni, ibarat mcm saya berada di luar kawasan liputan sambungan internet la, gelisah semacam je bila x dapat nk online.... ..muahhhhh, luv u olss....


Saturday, 14-Mar-2009 19:24 Email | Share | | Bookmark
A seat with a view...

Dan...dah puas tgk2 menu amik aura bau, meh layan lak piccas yg dah basi ( sbb end of 2006) tapi msh segar diingatan ni.. ....termasuk la gambo my Inas kat avatar atas tu.....hikhikhik





Cameron Highland mmg cantik..tapi tatau la bila nk dtg sini lagi...Insyallah, ada mood baik...budget ok, masa cantik...boley la pi lagi berehat disini....



Quote:
Next week saya bercuti pjg...x sabar nk rest my mind from workload...


Saturday, 14-Mar-2009 15:56 Email | Share | | Bookmark
From my kitchen...+++

Minggu ni, rasanya hampa sekali nk diceritakan bahawa hanya weekend ni la yg dapat "bersilat" didapur. Maksud saya, weekdays dlm minggu ni, dinner semua asik2 mkn kat luar or beli tapau (lunch mmg bkn kat umah sbb hr keja kan..) Kenapa erkk?...antara kemungkinan sbb2 nya ialah...

1. Mon n tue hubby keja shift mlm...so sy berdua ngan Inas je mcm m***s la nk guna dapur...( bab mengemas tu yg leceh...)

2. Wed & thu saya hv to stay back kat ofis ( settle a few keja becoz next week sy bercuti pjg) balik lmbt dr waktu biasa ( normal kul 5 pm dh leh ada kat umah, but kalo stay back kul 7pm la biasa...) Bila dah mcm ni...confirm balik umah yg nmpknya dulu katil n bantal.... .Hubby pun biasanya faham sgt ngan isterinya tercinta ni....so offer utk tapau je la...terima kasih abang kerana memahami...

3. Friday...ada tetamu iaitu my SIL dtg with MIL juga. So hubby mmg dah ready kata nk blanja depa dinner kat luar....at 'SANTAI' area Tanjung Lumpur. The foodies was great tp sayangnya saya x berkesempatan langsung nk snap2 lebih2, sbb bila makanan sampai jer..terus menyudu jer..lapar x ingat apa dah time tu....

cukup lah 3 sebab tu jer..kang lebih2 mcm x logik pulak kan?...


So, utk entry kali ni..mood nk tempek piccas yg dpt disnap 'from my kitchen' pada waktu2 yg sempat...sebagai pengubat hati yg hampa x dpt tunaikan tugas didapur mcm biasa minggu ni. Insyallah, lain kali nk ubah....sbbnya terasa woooo...asik2 beli/makan kat luar, aliran tunai kos nya sgt2 tidak bagus untuk saiz ketebalan poket....hahhahahaha.... , betul kan?





Hope uols guys enjoy the pics....


Monday, 9-Mar-2009 14:45 Email | Share | | Bookmark
Happy Birthday to Aqim....

Date : 7 Mac 09
Lokasi: Kat umah Tok Wan


Cuaca agak baik hari ini. Saya hanya bersama Inas utk 2 hari ni kerana hubby o/station ke KL...(feel so bored... ). Ada invitation from my untie utk dtg birthday anak dia which my cousin, so we all apa lagi...seronok la kan bila org ajak pi makan2 ni....Tapi saya sikt terkilan gak sbb x dpt nk prepare food yg bole disponsor utk birthday party Aqim ni..Cuma sponsor ais krim potong jer..hahahaha, apa la saya ni kan...





Selamat Harijadi untuk Mohd Afiq Mustaqim ( hopefully betul la saya eja nama dia ni) yang ke 12 thn. Semoga tahun ni ada kejayaan yg cemerlang menyusul dalam keputusan UPSR nnt.



Lepas tu...agak2 bila org dh x ramai...saya amik kesempatan lak utk ajak my cousins yg pompuan sajer utk bergambo.Laaaaa...rupanya dalam ramai yg ada ni, saya je la the one n only yg sudah berkahwin..yg lain2 msh solo lagi dan ada juga yg tgh "berdarah manis" ( tu yg baju ijau tu...)...Yang lainnya ni, mmg seme msh golongan student2 harapan negara belaka nih.. .



Ni belum semua cousins berkumpul ni...bila la agaknya dpt kumpul ramai2 lagi....

Dan...ini pulak aksi my niece Imeen Husniena. Piccas ni dh lama edit, untie dia ni lupa la pulak nk upload...Tak sabar tunggu cuti skolah nk jumpa Imeen lagi....geng baik dgn my Inas nih...




Dikesempatan ini saya juga ingin mengucapkan Selamat Menyambut hari keputraan baginda Rasullulah S.A.W! Marilah kita berselawat keatas junjungan nabi kita Muhammad S.A.W...




Tuesday, 3-Mar-2009 13:38 Email | Share | | Bookmark
3h2m yang sungguh merehatkan.....

Lokasi : Legend Cherating Resort
Date : 21-23 Feb 09


Last weekend kami duk lepak kat Legend Cherating Resort. Excelli saya follow my hubby ada keja kat situ. Boring juga sementara menanti hubby abis keja....so, just walk around with my Inas kat situ.



Dapat lak room yg betul2 mengadap beach...so,apa lagi my Inas tu...mmg jenis suka berendam n main air kan...bising la dia asik duk ajak main air...But, lately kat sini cuaca kureng baik....kejap ujan..kejap cerah...saya pun malas dan x berani lah nk bwk my Inas main air, takut lak nnt demam dia, saya jugak yang susah....



2 mlm disini..mmg rasa diri betul2 dpt rest. Ye la kan..biasanya kalo pi lepak hotel mesti ada gak kuar jln2..tp dah Cherating ni kira mcm tempat sendiri jer, hanya ibarat selontar batu dari rumahku so..x de la sgt nk kuar pi mana pun. So, masa mmg byk dihabiskan di kawasan Resort ini sahaja. Alangkah bestnya kalau sokmo2 dpt rest cenggini....( abis la lari budget... )





Terima kasih untuk hubby atas pakej beristirehat ini...love u so muchh! muahhhh...


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net