My wonderful world....
Yus Fida
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 1-Mar-2009 14:16 Email | Share | | Bookmark
Families..is indeed everything

Merujuk kepada tittle diatas, kali ni nk selit piccas my family selain dr kami 3 beranak ni. Walau x la besar mana pun family ni, just me n my siblings yg 3 orang lagi ....tapi mmg susah jugak nk cari masa utk sama2 berkumpul...kecuali hari raya..tu pun kdg2 x dapek juga nk merakam pics sbb kan ada giliran raya umah mertua....( terlebih sudah lak msk citer bab2 raya, ishh..apa nih.. )



Quote:
apsal la pic my nephew tu tonggang terbalik?....konfius tul la...


Ni masa berkesempatan terjumpa dgn satu kawasan yang ada alat2 senaman cam gini. Bagus juga peralatan mcm ni, terjaga dgn rapi dan sgt sesuai utk org2 dewasa mengeluarkan peluh. Moh ler ber exercise....1..2..3..4..5..6..7..8 dan 8 lagi....





Ni pulak, masa last 2 week my kak long satu family balik Kontan.So we all plan nk lunch dgn lauk simple je la kononya, maksudnya x de byk2 lauk. Than..jeng jeng jeng, inilah hasilnya our lunch foodies. Mmg puas la msg2 meratah ayam roasted tu sehingga menjilat jari lah...

Quote:
mcm biasa, kalau muka saya x de dlm pics tu bermakna saya lah org yg tukang amik gambo...huhuhuhu



Friday, 27-Feb-2009 15:02 Email | Share | | Bookmark
Edisi : Memories never die.....

Lokasi : Kota Kinabalu, Sabah
Date : Jun 06


Entry ni...nk tempek piccas hasil drpd saya duk menyelongkar balik all things yg ada dlm my old exernal hardisk...so kira backdated story la , ermmm bila ditilik2 kembali piccas ni...mmg indah sgt rupanya dikenang...so rasa2nya sesuai la ngan title entry kali nih kan..?



Excelli piccas ni x la terlalu lama sgt..tgk balik kat date picture was taken tu..> 26-28 Jun06. That time masa holiday 1 week drpd KL-KK-MIRI-KL...masa tu my sister duk MIRI, sbb tu amik n luangkan masa utk pi holiday sana....Masa kat MIRI, sempat singgah jengah BRUNEI juga...Insyallah, nnt ada ms saya edit pics yg itu pula..


Hubby tgh duk merakamkan view menghala ke Likas....



Ni masa pi kat area gunung kinabalu...tempat yg WAJIB pegi kata my opismate. So, kami sewa keta dr centre town ni n hubby dengan machonya (sbb tak tau jln, pakai redahh je tanya org sana sini.... ) drive ke area Gunung Kinabalu ni ha. 1jam setengah gak nk bole ke sampai sini...excelli duk kat kaki gunung jer, nk tgk gunung betoi2 dh x nmpk sbb matahari dah naik...that time sampai dlm kul 10:30am..kabus dah tebal so mana leh nmpk lg gunung, duk je la kat kaki gunung ni haa....





Another day at KK, kami pi pulak jelajah ke pulau2 yg ada area KK ni..my kwn kata,kalo dh sampai KK ni pun tempat WAJIB pegi gak....so, awal pg dah amik cab tuju ke Jesselton Point Jetty utk usha2 bot yg kami nk sewa kat sana....plan asal konon2nya nk mandi la but, cuaca x brp molek la... , so kami lepak2 je sana....sempat la jugak my Inas terlelap hampir 2 jam, lena tido sbb angin di pulau bertiup dengan sepoi2 bahasa sekali..


tgk gelagat org2 yg enjoy main air...

Lagi satu..masa duk merambang mata bz nyopping mutiara or mcm2 ada kat Pasar Filifino, mmg x sempat langsung nk snap piccas.sbbnya...dlm Pasar tu agak sempit...tapi mmg puah hati la sbb hubby sanggup je melayan saya yg tgh duk merambang mata... , ada la serba sikit souvenier wat balik utk family n kwn2...


view from the sky....


Insyallah, lain kali nk dtg lagi sini...


Thursday, 19-Feb-2009 14:55 Email | Share | | Bookmark
Anugerah Terindah...

Umphh!..Hari ni x byk masa boleh ber intenet ni....so, bukak FP pun x sempat nk jengah kut2 ada komen..cuma my FB je yg duk setia open kat my laptop....Satu yg membuat saya suka hari ni, abt this...ANUGERAH TERINDAH (quote yg kat bwh nun), sgt sweet n touching for me ....TQVM, for my bakal SIL yg sharing his with me...n now, saya nk sharing lak dgn all my beloved frens in here.....jomm!....



Quote:
ANUGERAH TERINDAH

Awak Hari ni awak nampak serabut
Semua orang kutuk
Tapi ada gak hati yang puji
Jadi you can always count on me

Awak Hari ni awak senyum kat saya
Tapi saya buat-buat tak nampak
Padahal nak elak dari pengsan…

Awak Hari ni awak datang kelas saya
Tapi Saya buat bodoh ajer
Padahal bumi ni rasa macam dah tak cukup graviti

Awak Hari ni awak nampak comel
Semua orang puji
Tapi saya puji dalam hati
Padahal nak gak puji sekuat hati

Awak Hari ni saya senyum kat awak
Tapi awak jalan depan saya
Jadik senyum pun tak guna

Awak Hari ni awak tegur saya
Tapi saya buat-buat pekak
Padahal nak elak daripada tak boleh berhenti borak

Awak Hari ni saya tegur awak
Tapi saya tegur awak dalam hati
Jadi awak tak penah dengar all the gud lucks and take care hari-hari

Awak Hari ni kita duduk semeja
Tapi rasa cam jauh giler
Padahal tak sampai sedepa

Awak Hari ni awak beratur belakang saya
Tapi saya tak tau nak cakap ape
Jadi saya blah macam tu aje

Awak Hari ni berubah situasi
Tapi Saya still kat sini Padahal dah kosong tak berisi

Awak Hari ni saya nampak awak dari McD
Tapi awak tak macam dulu lagi
Jadi saya terdiam sendiri

Awak Hari ni saya dah janji..nak pergi
Tapi tak tau kenapa tak boleh pergi

Awak Hari ni saya menyesal ada ego yang tinggi
Tapi dah takde harapan kat sini
Jadi nak tak nak terpaksa sendiri

Awak Hari ni hari terakhir nampak awak
Tapi awak tak toleh sini
Awak fokus kat tv Awak

Hari ni saya tengok gambar kita senyum
Tapi gambar tinggal gambar
Nak buang sayang nak simpan sedih

Awak Esok antara kita ada “balai berlepas”
Esok…tiada esok untuk saya
Esok juga…tiada esok untuk awak

Awak Semoga satu hari nanti saya menginsafi diri
Tak nak ada ego tinggi lagi
Buat sakit hati Awak
Sebelum pergi Hari ni..kat sini Saya janji Semua ni untuk awak…
Sebab kenal awak anugerah terindah pernah saya miliki….
Terima kasih awak




" Look important..it helps you think important....."



Tuesday, 17-Feb-2009 15:29 Email | Share | | Bookmark
About me...(jwb tag lagi..)

Kali ni nk jwb tag khusus yg diberikan oleh adik fieza aziz...Maaf yer sbb rsnya terlmbt skit n menyiapkan tugasan yg ini, apa2 pun...dah siap dah tugasan ni....jommm tengok...



Ini gambar yg berkenaan dgn tag yg no 2 tu.....



Last sekali, nk selitkan pics kami..( dh lama saya buat LO ni, tp asik2 terlupa daaaa nk upload....)
Suka tgk pics my Inas masa dia tgh lena sgt2 tido mcm tu....bila renung anak tgh tido, mmg rs kita sangat2 sayang pada dia...love u Inas...




Friday, 13-Feb-2009 02:13 Email | Share | | Bookmark
Beach buddies.....

Date : 7 Feb 09
Location : Teluk Chempedak Beach


Last Saturday, aft bekerja sama2...buat house cleaning kat umah...siap solat Asar kami kluar jln2 nk amik angin...memula x de idea pun nk kemana, pastu tu ikut tayar keta menuju ke Teluk Chempedak Beach. Excelli, on weekdays kami tiap2 hr lalu jln ke TC ni sbb skolah my Inas dkt benor ngan TC ni.Biasanya dtg sini waktu mlm sokmo....so bila nk snap piccas mmg agak terhad dan sure x brp memuaskan la...( camera muroh mmg cenggitu... )


" God has given us no greater blessing than that of belonging to a loving and loyal family..."

Ptg ni..dtg sini..makkk aiii...ramai le bebenor org kat sini..mcm rupa n gaya msg2 menghabiskan quality time with family n frens n also with someone special....alaaaaa, ramai jg rupanya terserempak dgn my student2 here.....ermmm.... . Hr ni ombak kuat...so mmg kalo tgk air pun mcm seram je utk disentuh kaki walaupun digigi air tu...FYI, TC mmg satu2nya pantai yg jarang2 sgt org mandi...tapi TC mmg tempat yg agak sesuai utk membawa keluarga beriadah jer.....


"In raising children, i have lost my mind but found my soul..."

B4 that, kami menyinggah dulu kat gerai favorite lepak2 kami kat Tmn Gelora tuk membeli kudapan pisang goreng n keropok lekor khas tuk dibwk ke TC. So, bila sampai dapat port duduk yg cantik....nguyah2 n mkn2 dulu...sambil layan my Inas yang excited tgk people yg mcm2 ni...tetiba phone hubby berbunyi...ohh Atuk Inas rupanya call kata nk mai umah, laaa..kami ada kat TC so ajak depa skali dtg sini.....



Grandpa's delight.....





Aksi Inas yang tak tahan dugaan dengan bunyi loceng aia krimm......

Duk lepak2 n jln2 sini sampai near maghrib, lps tu kami move ke masjid utk solat Maghrib...dan, mlm ni ada dinner date with my bro n his fiance...okehh, sambung nnt.....



[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net