My wonderful world....
Yus Fida
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 23-Jan-2009 16:29 Email | Share | | Bookmark
One fine day...

Date : 24 Dec 09
Lokasi : Hotel Concorde Inn, KLIA

Entry ni nk share psl masa kami yang dihabiskan lepak di Concorde Inn KLIA ( b4 kami panjat bukit fraser, ada dlm entry yg lepas ). Excelli ni ms tgh duk menunggu ketibaan my dear uncle n untie balik drpd haji. So, sempat lagi kami check in dulu sini dan beraxtiviti mcm ni....

Tempat ni cantikk dan terjaga dengan baik..mestilah kan dah duk area KLIA ni kena la jaga standard skit...





Seronok habis kami berendam sini...layan anak2 main air...tgk tu my Inas dan abg Imrannya mmg x sedar diri bila jumpa air....




My sister's family...

Kami dinner di sini...



It was mine...the simple nasi lemak ni is at price RM32.50... ...fuhhh!



Friday, 23-Jan-2009 15:09 Email | Share | | Bookmark
Out with the OLD...and in with the NEW...

Dah nk sampai penghujung pun bln January ni....kejap je rs, time flew so fastt!...tapi saya msh ada lg koleksi piccas di bln Januari ini....kira mcm citer n piccas peram la ni...tapi hrp2 belum basi la.. ...

Excelli ptt upload n wujud this entry ms mula2 new year hr tu...sekali sempena birthday my Inas tu, tapi dek krn ms tu bz with my editing tuk piccas Inas..terlupa sudahh koleksi ni....Jommm layan!


Awal tahun...kami sentiasa ada azam.... , apa yer azam utk thn ni?....semoga panjang umur untuk masih bersama dan sentiasa dimurahkan rezeki olehNya...


Acara bulanan kami at ofis yg mmg akan sentiasa diteruskan..jamuan potluck ni ialah sempena penutup tahun 2008 dan sempena menyambut tahun 2009...tema yang ini ialah makanan for lunchh...seme best hingga menjilat jari....


Lagi jamuan potluckk...ini masa 1st week Januari..temanya ringan sikit la kononnya...-> dessert theme...ni see hsl air tangan my kwn2 yang mmg pakar2 memasak belaka.... br 1st time tema ni, so rupanya gitu rasanya....manis2 belaka la tekak... . Lagipun, ni kira ad hoc potluck utk my kawan yang tetiba je resign sbb dpt offer tmpat lain...semoga dia succes ditempat baru...

Quote:
Adoii...ada mcm2 lak yg x kena dgn my LO kali ni....hope bole fhm2 sendiri la yer...dan hrp juga dimaafkan la yer kwn2 seme...



Kawan2...berdiri 1st dr kanan tu la yang akan tinggalkan kami yang msh DISINI ...setelah 8 thn bersama bekerja di bwh satu bumbung...




Sunday, 18-Jan-2009 14:37 Email | Share | | Bookmark
For the love of family.....

Hari ni duk lepak kat umah my parent, biasanya mcm ni la..bila schedule keja hubby shift on weekend mcm ni...saya mula la bosan giler kat umah..so dtg la lepak umah my parent....ada la sikit ms luang (sbb My Inas biasanya duk melekat kat atuk n tukma nya... ) utk edit n telek2 piccas yg ada dlm my koleksi....


Ni my mom aka tukma with her grandchild....nakal2 bebudaks ni....


Semoga kami tetap bersama...selamanya....syukur alhamdulillah dgn nikmat yang diberi olehNya...

"So much of what we know of love..we learn at home..."


Thursday, 15-Jan-2009 03:07 Email | Share | | Bookmark
Simply delicious....recommended place

Entry kali ni pasal makanan...dah lama dah rsnya tak ada entry psl foodies ni....Kat sini saya nak share with kwn2 seme psl tempat makan yang boleh direkomen kalo dtg jln2 ke Kontan ni...Saya dan hubby mmg suka terjah n redah restoran2 yg ada utk test selera...So, ini restoran or tempat mkn sgt kena dengan tekakku dan hubby, walaupun tempat2 ni harga mungkin agak mahal sikit, tapi reasonable dgn kesedapannya dan area yang selesa ++ bersih juga..++ cantik juga.... , sbb tu rasa nk share ngan kwn2 FP ni....jom layannn!...( tolong promote tp x dpt kredit apa pun.....huhuhuhu )

1. Sara Thai Kitchen




Ada 3 cawangan di kuantan ni, depan RHB bank, kat depan St Thomas Skul dan kat area kopitiam depan Megamall...menu kat sini namanya pelik2 skit (sound mcm siam), semua foodies kat sini sedapppp bangatt!....Kalo 2 org makan biasanya RM30 tu dah kira puas hati sgt2 da....Boleh letak 5 bintang utk restoran ni...



2. New Horizon Gardens



Kat sini boleh order ikut pakej....samaada 2 org mkn, 4 org mkn...dan seterusnya.Harga mmg bersesuaian dgn menu yg ada dlm pakej tu. Senang kira..kalo amik pakej besar, makan lagi ramai lagi rasa murah kalo ikut sekepala la...(cth kalo just for 2..RM40++..., kira mcm mahal.but kalo 6-8 kepala, dapat la just RM13 sekepala). kalo tgk drpdluar, restoran ni mcm restoran cina tapi sebenarnya melayu daaa....Lokasinya di area kopitiam depan Megamall juga ( berdekatan dgn cawangan Sara Thai Kitchen)...( ada kwn bgtau, kat KB pun ada cawangannya....) boleh letak 4++ bintang untuk sini....





3. BlackCanyon Cafe






Set menu yg ada kat sini pun baguss...Untuk 2 or makan harga x lbh dr RM30 (tu pun kalo x de add on menu la). Kombinasi menunya sgt sesuai dan sedapp...Lokasinya Ground Floor di East Coast Mall, bersebelahan dgn Big Apple Donat tu...biasanya kalo dtg mkn sini, kami mesti suka duk lepak lama2 sambil bersembang2 itu ini.... , boleh la letak 4 bintang kat sini...( sbb pelayan kat sini bangsa asing.... , but ok...)



4. Gerai makan di Pantai Batu Hitam

Datang sini mmg viewnya best sbb ngadap laut...angin sepoi2 bahasa, menu biasanya adalah masakan panas....harga ikut standard mcm harga food tmpat lain....ABC mmg best kat sini...kira bolehlah kasik 3++ bintang (sbb kdg2 buka, kadg2 x buka..)





Last sekali....ini menu yg plg latest from my from My Kitchen....( nk gak numpang iklan.... ), last weekend ada tamu dtg umah, dan utk memenuhi keinginan mrk...ini lah menunya.....





" What you eat standing up...does'nt count"

Quote:
Walaupun kami suka test selera or dlm ertikata makan kat luar, saya msh tetap juga cuba untuk "ligat" didapur..biasanya kami mkn diluar pd waktu2 yang "seadaanya" shj...


Tuesday, 13-Jan-2009 16:47 Email | Share | | Bookmark
Born on the 1st January....

1st January...datang lagi, dan hari ini adalah hari istimewa buat saya dan hubby dengan kehadiran INAS FANSURI...



For our little princess, "who knew that our hearts could be stolen by a young princess, only to feet tall and still in diapers? who knew that you would give us the greatest gift of all? Unconditinal love...Love u so much my dear....."



Mcm biasa, sambut birthday Inas cr sederhana kat Taska INTAZ...seronok dia bila kwn2 pakat duk nyanyi lagu birthday utk dia dan bila dapat tiup lilin 2 kek sekaligus...Tqvm for tuk ma yg susah payah sedia dan masakkan menu utk party birthday Inas ni...



Untuk tatapan semua...Sempena birthday my precious one kali ni, saya nk share piccas my Inas ms sms umur < 1yr dulu..., maaf la sbb editing kali ni mcm berterabur dan tak kemas jer.... sbb ni seme piccas hsl dr scan...dulu2 mana ada lagi camera digital cam skrg ni...so kutip2 balik gambo2 Inas dan saya dgn sabornya buat la keja2 scanning gambo Inas g mmg banyok sgtt... . Ni seme br piccas Inas masa umur < 1yr...



Quote:
Kira dah lambat sgt upload entry ni...gara2 nunggu gambo2 Inas yg discan tu la...


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net