My wonderful world....
Yus Fida
[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Monday, 12-Jan-2009 00:56 Email | Share | | Bookmark
Kunjungan rutin ke Carrefour...

Hujung bulan hari tu, mcm biasa rutin untuk membeli brg dapur...tapi this time, saje nk bagi peluang kat hubby yang memilih brg2 dan saya melayan my Inas...Sajer nk test, kalo lulus lps ni boleh la hubby pegi shopping brg keperluan umah without me... (biasanya hubby tukang tolak trolly jer....




Tengok tu, lamanya menelek berus gigi.... . Nk try minyak zaitun...mana satu nih?


OK...settle dah....Fuhh!...


Excelli ni lah brg2 yang dibeli pada hari ni...total seme RM96.95, ermm... , x de la byk mana pun..cukup dan sesuai la just utk 3 beranak jer...


Lain kali datang lagi...walaupun sebenarnya kami ni suka tukor2 tempat utk beli brg2 umah..kejap sini, kejap giant, kejap Eng Hong...( org2 Kontan tau la apa bestnya supermarket Eng Hong ni.... )

" We buy what's needed and not what's wanted"....... -> Kempen jimat belanja...


Friday, 9-Jan-2009 07:26 Email | Share | | Bookmark
Last trip 2008 - Fraser Hill

A week after blk dr jln2 ke Utara, saya msih lagi dalam tempoh bercuti....so, kami x senang duduk lagi , terus je terjah ke KL pulak...mc biasa, port kami di umah my sister kat Setiawangsa...Seminggu pulak duk melepak KL...tapi x dapek byk sgt kesana kemari sbb cuaca x mengizinkan sgt...jom layann piccas entry ni dulu...

Date : 26 Dec 08
Location : Fraser Hill, Pahang






Excelli, ni unplanned punya trip...my sister yg tetiba je ajak naik panjat ke atas bukit ni...fuhh! mencabar juga kredibiliti driver sbbnya terpaksa menggunakan skill driving yg ada dgn sebaik mungkin...bukannya apa, ni kes utk kejar gate naik ke atas yg plg last pukul 7:40pm....Untuk makluman pada sesiapa yg blum sampai sini...laluan ke atas ialah jln sehala, so ada time utk waktu naik dan waktu turun...





Kami satu sini satu mlm jer...sbb tak luas sgt area kat atas ni...cukup la 2 hari 1 mlm dh dpt explore seme tempat...mujur sgt cuaca agak baik...dan..tentunya sungguh sejukkk tak terkata....pemandangan bukit bukau menghijau sungguh menyejukkan mata memandang..


Kids yang sentiasa happy walau dimana2 pun...bila duk tempat sejuk cenggini, depa2 ni pakai baju 2-3 lapis....





Quote:
Hubby kata..-> tatau bila pulak nk dtg sini sbb, jln yang bengkang-bengkok sungguh mencabar....Cameron Or Genting Highlands tu kira ok lagi....


Friday, 9-Jan-2009 02:24 Email | Share | | Bookmark
Edisi babai Pulau Mutiara.....

Ni last entry psl percutian ke Pulau Mutiara ni....Kesimpulannya, kami mmg berpuas hati dan tersangat la suka dtg sini....insyallah nnt dtg lagi....(tatau bila pulak...)...so, saat akhir sblm bertolak meninggalkan pulau ini, msh lagi saya merakam piccas sana-sini....jomm layannn!...

Sebelum check out, sempat lg jengah kat area pantai blkh hotel ni, so dpt la snap gambo ni...



Pastu mula teruskan perjalanan hala ke Jetty, nk kuar dr Pulau ikut ferry lak...tapi sempat singgah sini2 utk snap piccas lagi...cantik Pulau Mutiara ni...kalo ikutkan hati..nk je lepak2 lama sikit kat area ni tapi memandangkan ms x mengizinkan, lupakanlah sajer niat tu....





lagi...1st time naik ferry sekali dgn keta ni...view sekeliling sgt cantik sbb dikelilingi air, nmpk lak kapal starcruise lalu...(ye ke tak...? )









Quote:
errmmm....excelli ada a few gambo lg yg nk upload, tapi makk aiii...sabor je lah..dah trying hard a few times but still sloww sgt n lastly pending...failed....aduhhh!, tensenn... , bila keadaan dh ok sikit nnt, saya tambh lagi piccas nnt....(bila erkk?)



Tuesday, 6-Jan-2009 06:03 Email | Share | | Bookmark
Inspiring creativity....

Date : 14 Dec 08
Location : TOY MUSEUM
Description : The world's largest toy museum, there are more than 100000 items of international brands of collectible models and toys -> a must see destination in the island of Penang
Ticket : RM10 for adult n RM6 for children


Tak sangka lak ada tempat mcm ni rupanya... mujur tersangat la dekatnya dgn hotel yg kami stay tu, apa yer nk komen psl tempat ni?.....ermmm, teruja juga la tgk koleksi toys yg ada kat sini.....mcm2 ada, byk x terkira...





Satu yang best psl tempat ni ialah kita bebas utk amik gambo apa yg ada kat dlm ni...kalo x dibenarkan, rasanya x ramai yg nk msk sbb tiket pun kira mahal jugak kut....sbb duk asyik layan semua kreativity toys yg ada kat sini, x sedar rupanya sebanyak 173 piccas yang sy snap....jom layan piccas....







kalo yg dtg sini family besar especially bw anak2 ramai mmg pening gak kepala dibuatnya...tapi mmg bole ckp la...for those adult yg enter sini pun bole teruja sgt..jgn kan kata anak2 yg mmg sinonim sgt dgn karektor kartun cenggini....My Inas tersangat la happynya dikelilingi dengan watak2 kartun ni....







"It is a place to stretch your imagination & creativity"






Friday, 2-Jan-2009 05:37 Email | Share | | Bookmark
Botanical Garden, Pulau Mutiara

Sambung lagi....

Date : 13 Dec 08
Location : Botanical Garden


B4 jln2 kat Botanical Garden, kami pi redah jln ke Bazar ChowRasta (betul ke tak eja ni... ? ) utk beli belah jeruk yg mcm2 kat sini....dpt info dr penyambut tetamu hotel tu, lokasinya depan mydin n balai polis, juga x jauh dr menara Komtar...sbb kami ni kira org luar, so rs la jugak susah payahnya nk sampai ke tempat jeruk2 yg best2 ni....


mmg jadik "mabuk" nk pilih jeruk2 ni...



Pastu terus ke Botanical Garden...wahh!, luas betol tempat ni...asyik nengok gelagat kera2 yg jinak kat sini....My Inas happy sgt2....













Disebabkan kami kesini musim cuti skolah, so ramai la org serbu disini....ok juga ramai, kalo x mesti sunyi je sini kan....



Pasni balik hotel dulu...rest n pk lagi lps ni nk kemana lak....

to be cont lagi ehh....


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net